IT&C 1 Mai 2008 13:00
La fiecare 6 luni, Materials Research Society face publica o serie de poze spectaculoase obtinute in studiile sale asupra diverselor materiale, aratand astfel ca si stiinta se poate usor transforma in arta!

Pozele captate la microscopul electronic de tip "scanning" nu arata nicidecum in felul acesta, ele fiind la inceput compuse din diferite nuante de gri care tind spre alb sau negru.

"Materia prima" este apoi supusa unei colorari intr-un program de editare foto, rezultatele putand fi admirate in galeria foto pusa la dispozitie de PlugIn.

Cineva spunea odata: "Nu exista lucruri complicate. Fiecare lucru aparent complicat este format dintr-o multime de lucruri mici si simple. Dar nu exista niciun lucru simplu.." Acel "cineva" se numeste Immanuel Kant.

Lumea toata e constituita din alte lumi mai mici, cel putin la fel de captivante. Tehnicile moderne de vizualizare a celor mai mici componente fizice - microscopul electronic de baleiaj sau cu transmisie si mai nou cristalografia - scot la lumina aceste minuni care incanta privirea oricui!


Despre autor:

PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.