IT&C 26 Aprilie 2008 00:01
China are acum mai multi utilizatori de internet decat Statele Unite ale Americii, afirma cotidianul britanic Times.
La sfarsitul lui februarie 2008, numarul chinezilor care utilizeaza internetul ajunsese deja la 221 de milioane, ceea ce reprezinta o crestere absolut spectaculoasa, de peste 60 %, fata de cifra de 137 de milioane din ianuarie 2007.

Specialistii în domeniu afirma ca numarul utilizatorilor de internet din China va continua sa creasca rapid si în anii urmatori, cu un ritm anual de aproximativ 18 %. Prin 2012, China ar putea avea în jur de 490 de milioane de utilizatori ai internetului, cu aproape doua treimi mai multi decat întreaga populatie actuala a SUA. Datele publicate de cotidianul britanic indica însa faptul ca, în ciuda cifrei enorme de utilizatori de internet, China are înca o serioasa ramanere în urma legata de impactul social al tehnicii de calcul: doar 16 % dintre chinezi utilizeaza internetul, cifra fiind semnificativ mai mica decat media mondiala de 19%.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.