IT&C 18 Aprilie 2008 11:09
Canalul francez de televiziune TF1, care atacase acum patru luni concurentul francez al YouTube, Dailymotion, a atacat in instanta subsidiara motorului de cautare Google, YouTube, si i-a cerut daune de 100 milioane euro, publicatia Les Echos.

"Am primit plangerea acum cateva zile in California, dar judecata va avea loc la un tribunal parizian", a confirmat un purtator de cuvant al YouTube, citat de publicatia Les Echos.

TF1 anuntase in decembrie 2007 ca vrea sa atraga atentia justitiei asupra contrafacerii, a concurentei neloiale si parazitismului, in legatura cu activitatea YouTube si cea a Dailymotion. Cele doua pagini de internet ofera clipuri video difuzate de canalele de televiziune, fara acordul prealabil al celor care detin drepturile. Prin urmare, TF1 a depus plangerile impotriva lui YouTube si Dailymotion, arata NewsIn.

TF1 solicita 39,7 milioane de euro daune si dobanzi de la Dailymotion, in cadrul plangerii inaintate pe 17 decembrie 2007 tribunalului parizian de comert.

In cazul YouTube, cuantumul daunelor cerute de TF1 se ridica la 100 milioane euro, de zece ori mai mult decat cifra de afaceri de 10,6 milioane de dolari inregistrata in 2006 de subsidiara Google.

Contactati de jurnalistii publicatiei franceze, reprezentantii TF1 nu au vrut sa comenteze. "Procedura a durat mult mai mult decat estimasem, deoarece a trebuit sa trimitem plangerea direct in Statele Unite", a indicat, insa, o sursa avizata, citata de Les Echos.

YouTube se confrunta deja cu o plangere inaintata de grupul de media Viacom. Compania americana, proprietara a studiourilor Paramount si a canalelor MTV, reproseaza paginii de internet ca a difuzat ilegal aproape 160.000 de videoclipuri, vizionate de 1,5 miliarde ori.

Viacom cere daune si dobanzi de 1 miliard dolari, intr-o plangere inaintata tribunlaului din districtul de sud al New York-ului, mai scrie Les Echos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.