IT&C 3 Aprilie 2008 06:49
Asesoft Distribution, companie care activeaza pe piata locala de distributie IT, va plati 2 milioane de euro pentru jumatate din Combox Delivery, companie care activeaza in distributia de produse periferice, media, componente, produse sub marca proprie si alte accesorii pentru PC.

Tranzactia se va finaliza in doua saptamani, a declarat Iulian Stanciu, director Asesoft Distribution.
Asesoft plateste 2 mil. euro pentru 50% din Combox Delivery. Cine mai vinde in distributia IT?

“Combox aduce o zona de produse IT complementara gamei curente Asesoft Distribution. Tranzactia vine sa sustina intentiile declarate la inceputul anului cu privire la dezvoltarea si intarirea partenerilor nostri locali prin oferirea unei game de produse extinse si a unor programe de parteneriat solide”, a declarat Iulian Stanciu.

Asesoft Distribution a urmarit, prin aceasta achizitie, intrarea pe segmentul de distributie de accesorii, “un business care este dificil de dezvoltat in acest moment”, potrivit lui Iulian Stanciu.

“Acest segment este cu totul diferit, fiind vorba de altfel de produse, de un mod distinct de gestionare si vanzare a lor, dar si cu profitabilitate crescuta”, a mai spus Stanciu. Pe piata de distributie de produse IT se lucreaza cu marje de profit de aproximativ 2%, acestea putand ajunge pana la 8% in cazul produselor cu profitabilitate ridicata, iar marjele sunt in scadere, potrivit declaratiilor facute, pentru Wall-Street, de directorii mai multor companii de distributie.

“Asocierea cu Asesoft Distribution inseamna pentru Combox Delivery o asezare pe o structura optimizata de cost si accesul la o baza de clienti mult mai extinsa. Accesul la un set de resurse importante pe care Asesoft Distribution il poate aloca spre Combox va duce pe termen lung la o rata mult superioara ritmului actual de crestere”, a declarat Vlad Dumitru, director general Combox Delivery.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.