IT&C 2 Aprilie 2008 00:22
Compania americana le ofera angajatilor sai din Romania actiuni, software la preturi preferentiale si zile libere la piscina.

Angajatii marilor companii de IT din Romania beneficiaza nu numai de locuri de munca atractive si salarii motivante, ci si de bonusuri importante sub forma de prime, preturi speciale la software sau chiar actiuni ale companiei pentru care lucreaza.

Astfel, managerii de la Adobe Romania (fosta firma romaneasca InterAKT) au adoptat un sistem de motivare a salariatilor care include: posibilitatea cumpararii de actiuni Adobe la preturi preferentiale (15% sub pretul pietei), profit sharing (angajatii primesc trimestrial in medie 10% din salariu ca bonus), precum si alte bonusuri bazate pe performanta. In functie de pozitie si echipa in care lucreaza angajatii, acestia pot fi eligibili pentru planul de comisionare din vinzari sau pentru asa-numitele bonusuri de echipa.

„Adobe Systems are un sistem de beneficii valabil global, ceea ce inseamna ca, in masura in care legislatia o permite, un angajat din Romania va putea beneficia de aceleasi bonusuri ca si un angajat din Statele Unite. Mai mult, flexibilitatea sistemului ne-a permis adaptarea la specificul pietei, oferind bonusuri si beneficii specific locale. Putem spune ca imbinam cele mai bune optiuni pentru a face angajatilor o oferta imbatabila“, a declarat Delia Blajan, manager de HR al Adobe Romania.

Pentru angajatul companiei, beneficiile inseamna un adaos important la salariu, marind uneori remuneratia chiar cu 50%. „Numai din partea de cumparare de actiuni eu primesc practic o dobinda de 15% la banii mei pentru o perioada de sase luni. Asta daca nu luam in calcul pretul in crestere al actiunilor. Nici o banca din Romania nu imi poate garanta o asemenea dobinda la depozit“, spune Cristina Muresan, angajat in cadrul companiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.