IT&C 28 Martie 2008 01:26
Dependenta de noile tehnologii de comunicare este pe cale sa-si piarda caracterul benign: studiile arata ca absenta Internetului si a telefoanelor mobile poate da nastere unei noi boli.

Solutions Research Group (SRG) este un institut de cercetare care isi bate de ceva vreme capul cu efectele pe care le au noile tehnologii de comunicare si folosirea masiva a Internetului asupra muritorilor. Pachetul de interviuri si focus grupuri, urmate de statistici, a facut un zoom asupra situatiilor in care consumatorii de Internet trebuie sa suporte, din diferite motive, absenta conexiunii la Internet si asupra „chinurilor“ pe care le indura cineva care, dintr-un motiv sau altul, nu-si poate folosi telefonul mobil. In cea mai mare parte a cazurilor, cuvintul-cheie a fost unul singur: anxietatea.

Studiul, pe care il comenteaza si cei de la Ars Tehnica, a fost realizat cu „subiecti“ americani, respectiv cu unii dintre acei 180 de milioane de utilizatori de Internet din SUA – cel putin acestea erau cifrele pentru 2007 – care s-au confruntat cu nefericita situatie in care „iti pica netul“ si dintre cei 230 de milioane de posesori de telefon mobil.

Pe scurt, 27% dintre cei intervievati devin foarte anxiosi in asemenea conditii, iar 41% isi pastreaza anxietatea la cote rezonabile in conditii de „blackout comunicational“. Dupa parerea cercetatorilor, „anxietatea deconectarii“ ar putea deveni patologica, aliniindu-se bolilor pe care le-au cauzat, de-a lungul timpului, schimbarile fundamentale ale stilului de viata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.