IT&C 27 Martie 2008 04:13
Motorola Inc a anuntat miercuri ca firma va fi impartita in doua entitati tranzactionate public, pentru a-si separa departamentul de telefone mobile - care a inregistrat pierderi - de restul afacerilor, anunt ce a apreciat actiunile companiei cu 10%.

Motorola se va separa in doua entitati autonome Aceasta actiune, care vine intr-un moment in care producatorul de telefoane mobile se afla intr-o batalie impotriva investitorului activist Carl Icahn, va lua forma unei distributii neimpozitate catre actionarii Motorola, iar compania se asteapta ca acest proces sa fie finalizat in 2009.

Motorola a inregistrat pierderi pe piata producatorilor de telefoane mobile si acum este situata pe locul trei in lume. Cele doua entitati pe care vrea sa le separe sunt Mobile Devices (specializata pe productia de dispozitive mobile) si Broadband & Mobility Solutions (departamentul de solutii mobile si de banda larga).

Motorola considera ca formarea a doua companii ar imbunatati flexibilitatea, ar spori concentrarea managementului si ar oferi mai multe oportunitati de investitii precise pentru actionari.

Directorul executiv al Motorola, Greg Brown a declarat ca firma cauta, la nivel global, un nou director executiv pentru ramura de dispozitive mobile.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.