IT&C 24 Martie 2008 03:31
Trend Micro, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de solutii de securitate IT, avertizeaza asupra aparitiei unei noi forme de spam: invitatia la intalnire.

In ultimele 12 luni, specialistii de la Trend Micro au urmarit si detectat numeroase forme de mesaje nesolicitate dar este pentru prima data cand sistemul de organizare al Google este folosit pentru a atrage utilizatorii pe site-uri malitioase. Filtrele de spam existente au capacitatea de a elimina din casutele postale mesaje cu fisiere atasate sau cu imagini, dar este mai putin probabil sa sesizeze si sa treaca in “Junk Mail" aceasta noua forma de spam.

In ultimul atac descoperit de Trend Micro, mesajul ia forma unei scrisori nigeriene care, pe langa promisiunea de a intra in posesia unor bani, invita utilizatorul sa isi creeze un cont pe Google Calendar si sa participe la o intalnire. Fiecare mesaj include un link diferit pentru fiecare destinatar si poate fi configurat in asa fel incat sa trimita alerte pentru intalniri fictive pentru a atrage cat mai mult atentia asupra continutului si pentru a face cat mai multe victime.

“Ne asteptam ca, pe viitor, sa vedem si alte forme de spam care sa abuzeze de aplicatii precum Google Calendar pentru a trimite utilizatorii pe site-uri cu diferite tipuri de malware sau pentru a obtine informatii confidentiale", spune Jamz Yaneza, research project manager la Trend Micro.

Trend Micro incurajeaza atat companiile cat si utilizatorii individuali sa fie cat mai precauti cand primesc pe email astfel de invitatii neasteptate, chiar daca par sa provina de la persoane cunoscute. Compania a adaugat deja aceasta noua forma de spam in baza sa de date pentru filtrarea si blocarea mesajelor nedorite.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.