IT&C 22 Martie 2008 10:24
O noua versiunea a browserului Firefox, produs de Mozilla, poate fi descarcata de utilizatori, aceasta beneficiind de imbunatatiri a securitatii si a utilizarii memoriei. Mozilla incearca prin aceasta lansare, sa concureze cu browserul Internet Explorer, produs de Microsoft, informeaza NewsIn.

Creatorii browserului au declarat pentru Reuters ca cea mai recenta versiune a acestuia, Firefox 3, este gata si poate fi descarcata, dupa mai multe luni de dezvoltare.

"In multe feluri, Firefox 3 este mult mai stabil decat orice alt browser existent pe piata", a declarat vice-presedintele diviziei de inginerie a Mozilla Corp, Mike Schroepfer, intr-un interviu.

Principalii rivali ai Firefox sunt Internet Explorer, produs de Microsoft, si Safari, produs de Apple.
Versiunea finala a Firefox 3 va fi lansata la sfarsitul lunii iunie, a adaugat Schroepfer.

Mozilla concureaza direct cu Microsoft, care a lansat o versiune experimentala a Internet Explorer 8, la Las Vegas, in urma cu o luna. Gigantul informational incerca astfel sa isi sporeasca prezenta pe internet prin incercarea de achizitie a grupului Yahoo Inc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.