IT&C 20 Martie 2008 03:28
Criptarea discului, principala metoda de protectie a informatiilor importante retinute pe computerele companiilor sau ale institutiilor, a fost subiectul unei demonstratii care a probat vulnerabilitatea acestei solutii.

Cercetatorii americani au demonstrat ca informatiile criptate de pe computer sunt mai vulnerabile decat se credea pana de curand. Criptarea discului este principala metoda folosita de companii sau de institutiile guvernamentale pentru protectia datelor.

Aceasta metoda se bazeaza pe o cheie de criptare care trebuie sa ramana secreta, prin urmare protejata. Cercetatorii au demonstrat insa ca este posibila recuperarea acestei chei din memoria calculatorului. Pana de curand se stia ca datele rezidente in memoria volatila a unui computer raman in memorie pentru numai cateva secunde dupa ce acesta a fost oprit.

Edward Felten, profesor la Universitatea din Princeton, membru al echipei care a studiat aceasta problema, a declarat pentru BBC ca a descoperit faptul ca datele din memoria volatila, inclusiv cheia de criptare, nu dispar in cateva secunde de la inchiderea computerului, ele putand fi accesate pret de cateva minute.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.