IT&C 12 Martie 2008 03:49
Hotspoturile Wi-Fi vor deveni la fel de irelevante ca si cabinele telefonice, ele urmand sa fie inlocuite de conexiunile mobile broadband.
"Pe masura ce lumea va incepe sa foloseasca internetul mobil de mare viteza, hotspoturile din locuri precum cafenelele Starbucks vor deveni cabinele telefonice ale erei broadband." Aceasta afirmatie a fost facuta de Johan Bergendahl, chief marketing officer al Ericsson, la o conferinta din Stockholm, Suedia. Reprezentantul Ericsson considera ca aceasta schimbare va fi determinata de raspandirea broadbandului mobil.

Bergendahl a adaugat ca internetul mobil de mare viteza creste mai repede decat au facut-o, la vremea lor, telefonia fixa si chiar cea mobila, astfel ca, in doar cativa ani, conexiunile 3G de tip HSDPA vor fi la fel de comune cum sunt cele Wi-Fi in ziua de azi. Aceasta schimbare a standardelor va fi cauzata de scaderea continua a tarifelor pentru conexiunile mobile broadband, dar si de faptul ca HSDPA este suportat de tot mai multe laptopuri, ca optiune de baza. "In Austria, internetul mobil de banda larga va depasi broadbandul fix in acest an", a spus reprezentantul Ericsson. "Acesta are o crestere mult mai rapida, iar in Suedia cel mai popular telefon este un modem USB."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.