IT&C 11 Martie 2008 14:51
Romanii sunt printre cei mai buni din lume la inselaciune pe Internet, sau, altfel spus, "phishing". Sute de mii de posesori de carduri din strainatate au fost pacaliti de romani. Practic oamenii s-au trezit, peste noapte, fara bani in conturi. Acum, hackerii incearca sa-i pacaleasca si pe conationalii lor.

Clonarea site-urilor unor banci renumite pare acum cea mai buna solutie. Un calculator performant, cateva notiuni de internet si programare web. De atat ai nevoie ca sa te imbogatesti rapid.

In topul "teparilor" din Romania sunt valcenii, craiovenii, tineri din Bacau, Constanta, dar si din Bucuresti. Tinte ale phishing-ului sunt, cu preponderenta, bancile, clientii din strainatate si renumite site-uri de comert on line. Metoda e foarte simpla. Se face o pagina aparent indentica cu cea atacata. Cu ajutorul clonei se trimit mii de mesaje pe internet cu o oferta atragatoare, dar falsa.

Scopul principal este de a fura conturile unor carti de credit, adica datele despre numerele de conturi si despre parole. Cu banii celor care cad in plasa, hackerii fac cumparaturi. Sau golesc bancomante din alte tari. Pana acum romanii se fereau sa-si atace conationalii. Dar de patru ani s-a schimbat situatia. acum o luna si jumatate una din marile banci comercile din Romania a fost victima unui atac.

Clientii erau atrasi in "plasa pescarilor" cu un Credit Rapid. Afacerea nu a mers insa prea bine deoarece romanii sunt destul de prevazatori in furnizarea datelor pe internet. Gruparile sunt din ce in ce mai bune si imediat dupa ce dau o teapa isi sterg urmele.

Prinderea unei singure retele poate dura pana la doi ani, iar la ancheta lucreaza politisti din intreaga lume. Infractorii de pe internet care sunt prinsi pot sta pana la 15 ani in inchisoare.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.