IT&C 8 Martie 2008 02:49
Nanotehnologia va permite producatorilor de terminale sa le modeleze sub orice forma. Modelele preferate sunt ceasuri si bratari. Pe de alta parte, designul futurist a asezat unele prototipuri in muzee de arta.

La functionalitati insa nu prea rasar noutati, oamenii de stiinta fiind mai preocupati de materialele componente.

Prototipuri care prezinta conceptul de telefon al viitorului au ajuns sa fie expuse in muzee de arta moderna. La capitolul functionalitati, celularele au reusit sa incorporeze deja o gama larga de caracteristici, de la functiile de player muzical la cele de navigatie, socializare mobila. Sunt semne insa ca, in viitor, celularul este cel care va fi integrat, la randul sau, in altceva. Telefonul mobil va deveni un accesoriu cu un statut diferit de cel de astazi, se va integra altfel in... garderoba noastra.

Centrul de cercetare al Nokia, in colaborare cu Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, au lansat conceptul Morph, expus in Muzeul de Arta Moderna din New York. Morph este un produs din domeniul nanotehnologiei, domeniu care se ocupa cu analiza materiei la scara moleculara si atomica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.