IT&C 4 Martie 2008 02:52
Cel mai mare targ al industriei IT, CeBIT, incepe astazi in orasul german Hanovra. Si acest eveniment va respecta ceea ce a devenit deja o obisnuinta a evenimentelor de profil, adica preocuparea pentru un IT mai verde.
CeBIT se va desfasura sub semnul interesului pentru eficienta energetica si protectia mediului, cu parti­ciparea Initiativei pentru Salvarea Climei (Climate Savers Compu­ting Initiative). Organizatia reuneste marile companii din industria IT, precum Intel, Microsoft sau Google si care are ca scop reducerea cu 50% a emisiilor de dioxid de carbon ale computerelor pana in 2010.

Ecologic. Preocuparea “verde” a CeBIT-ului de anul acesta se va manifesta in trei directii principale: prezentari si conferinte pe aceasta tema, expunerea produselor ecologice ale companiilor importante din IT, expozitiile ur­mand sa fie gazduite intr-un spatiu special amenajat, “Satul IT-ului Verde”, respectiv publicarea unui ghid.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.