Analistii si observatorii din industria IT s-au impartit in doua tabere cand a aparut zvonul ca Salesforce.com i-a atras de partea lor pe cei de la Oracle, una din cele mai mari companii producatoare de software din lume.

Salesforce.com, urmatoarea tranzactie marca Oracle? Astfel, compania care detinte Salesforce.com poate fi cumparata de cei de la Oracle cu 8,9 miliarde de dolari (6,1 miliarde euro), conform unor surse citate de New York Times.

Bloggerul din Silicon Valley, Tom Foremski, a scris despre posibila tranzactie Oracle cu Salesforce.com, numai daca primii vor fi dispusi sa ofere 75 de dolari pe actiune, ceea ce echivaleaza un pret de 8,9 miliarde de dolari (6,1 miliarde euro).

Multi analisti sunt de parere ca aceasta afacere este destul de atractiva pentru cei de la Salesforce, dat fiind faptul ca ei produc servicii software la cerere, avand astfel o concurenta semnificativa din partea Microsoft si SAP, dupa cum au afirmat cei de la Oracle.

“Ceea ar putea constitui un pericol este faptul ca cei de la Microsoft primesc drepturile CRM la cerere pentru micii consumatori, in timp ce Oracle si SAP le primesc direct de la marii consumatori”, a declarat pentru Bloomberg Patrick Walravens, analist la JMP Securities, explicand astfel de ce este posibila vanzarea Salesforce catre Oracle.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.