Trend Micro™ Internet Security™ 2008 a primit note foarte bune intr-un set de teste anti-malware realizate de catre AV-Test.org, un grup independent specializat in analiza si clasificarea solutiilor de securitate.

Aplicatia Trend Micro a primit calificative maxime la categoriile: detectie proactiva si pe baza de semnaturi, timp de raspuns si detectie de rootkit.

Solutia produsa de compania Trend Micro, lider global in domeniul securitatii datelor si combaterii amenintarilor informatice, a iesit prima din competitia pentru detectarea a 12 rootkit-uri active, depasind softuri concurente precum Kaspesky, McAfee si Sophos. Trend Micro Intenet Security 2008 a fost testata alaturi de alte 28 de aplicatii de securitate pentru utilizatorii de acasa. De altfel, dintre toate aplicatiile doar cele 4 au trecut testul de detectare a rootkit-urilor.

Un rootkit este un tip de software malitios care are ca obiectiv preluarea controlului asupra computerului atacat si este dificil de detectat pentru ca inlocuieste componente de sistem si deseori se activeaza inainte ca sistemul de operare sa porneasca.

Trend Micro Internet Security 2008 a primit calificativul maxim ("foarte bun") pentru abilitatile de detectare a programelor malitioase pe baza semnaturilor de virusi, depasind solutiile F-Secure, Kaspesky, McAfee, Microsoft, Panda, Sophos si Symantec. Potrivit reprezentantilor AV-Test.org, solutiile de securitate au fost testate pe un esantion de peste un milion de amenintari informatice de diverse tipuri (troieni, backdoor, bot, viermi si virusi) aflate in circulatie sau care s-au raspandit in mediul electronic in ultimele 6 luni.

Alte teste au relevat faptul ca Trend Micro Internet Security 2008 este:

* "bun" la categoria “false positives/negatives" (aici testandu-se reactia solutiei de securitate la malware si raportarea unor virusi ca fiind fisiere curate) - Internet Security 2008 a trecut la aceasta categorie de Kaspersky si Panda.

* “bun" la categoria detectarii proactive (in acest caz s-au folosit 3.500 de programe malware pentru detectie retroactiva si 20 de malware active pentru detectie si blocare dinamica a amenintarilor informatice)

* "bun" ca timpi de raspuns pentru amenintari informatice noi, cu potential mare de raspandire (Trend micro IS 2008 a avut nevoie de 2-4 ore pentru a raspunde la outbreaks bazate pe 55 de tipuri diferite de virusi aparuti in 2007). Solutia de la Trend Micro a depasit in acest test aplicatii McAfee, Microsoft, Panda si Symantec care au avut nevoie de 4-8 pentru a raspunde acelorasi amenintari.

Potrivit TrendLabsSM, reteaua globala de centre de cercetare, service si suport a Trend Micro, numarul amenintarilor informatice a crescut cu peste 1500% intre 2005 si 2007. Conform AV-Test.org, in 2007 au fost descoperite peste 5,5 milioane de noi programe de tip malware.

Cu Trend Micro Internet Security 2008, utilizatorii beneficiaza de protectie proactiva, completa in fata tuturor amenintarilor informatice care pot pune in pericol identitatea personala, informatiile private, fisiere importante sau continutul multimedia stocat pe computerele proprii. Solutia ofera securitate antivirus, protectie antispyware, firewall, protectie anti-frauda, monitorizarea retelei wireless, control asupra retelei de acasa si control parental avansat. intregul raport este disponibil aici.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.