IT&C 8 Februarie 2008 02:30
Cel care va pierde va scoate din buzunar cateva zeci de milioane de euro, costul investitiilor pentru compatibilizarea sistemelor de comunicatii.
Disputa declansata intre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si operatorii de telefonie mobila este departe de a se fi incheiat. Cine va pierde acest razboi va scoate din buzunare cateva zeci de milioane de euro, atat cat vor costa investitiile pentru compatibilizarea sistemelor de comunicatii. STS acuza ca solutia dorita de operatori nu permite nici pe departe localizarea apelantilor de pe telefoanele mobile a numarului 112.

STS a acuzat operatorii de telefonie mobila ca se folosesc de pretextul incompatibilitatii sistemelor lor cu cele ale serviciului 112 pentru a masca faptul ca, de fapt, nu pot localiza apelantii.
Potrivit STS, oficialii companiilor de telefonie mobila „au uitat" sa spuna ca solutia propusa de ei ar permite localizarea doar la nivelul ariei de acoperire a unei antene GSM.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.