IT&C 7 Februarie 2008 00:10
Potrivit Osterman Research, companie independenta de cercetare a pietei, solutia Trend Micro pentru securizarea serverului de email aduce companiilor cele mai mari economii de timp si bani comparativ cu alte solutii de pe piata.

Trend Micro Inc., lider global in securitatea datelor, anunta ca Trend Micro ScanMail pentru Exchange ofera cel mai redus cost al achizitionarii si administrarii si permite companiilor sa economiseasca sume importante de bani dar si timp pe parcursul utilizarii solutiei, arata un studiu intocmit de Osterman Research, o organizatie independenta de cercetare a pietei.

Studiul face comparatie intre patru solutii de securitate dedicate serverului de email Microsoft Exchange: Trend Micro ScanMail pentru Exchange (incepand cu versiunea 7.0), McAfee GroupShield pentru Exchange (incepand cu versiunea 5.0), Microsoft/Sybari ForeFront Security/Antigen pentru Exchange (incepand cu versiunea 8.0) si Symantec Mail Security pentru Exchange (incepand cu versiunea 5.0).

Luand in calcul o perioada de 3 ani de utilizare a celor 4 solutii in organizatii cu 2500 de utilizatori, studiul arata ca, pentru solutia Trend Micro, indicele TCO (Total Cost of Qwnership) este de 141.237 USD, pentru McAfee de 202.523 USD, pentru Microsoft de 271.513 USD iar pentru Symantec de 237.108 USD.

Rezultatele studiului sunt bazate pe sondaje online si interviuri telefonice cu peste 100 de persoane, factori de decizie in departamentele IT ale unor organizatii mari si foarte mari. In cadrul interviurilor s-a discutat despre investitiile necesare fiecarei companii pentru achizitionarea, implementarea si gestionarea solutiilor antivirus si antispam pe care le utilizeaza.

“Analiza noastra ne-a condus la concluzia ca solutia Trend Micro ScanMail este insotita de cele mai scazute costuri in raport cu celelalte 3 tehnologii, in primul rand pentru ca eforturile de administrare ulterioare achizitiei sunt mult mai reduse. Aceste eforturi de administrare constituie de altfel si principala cheltuiala pe care o companie o face dupa implementarea unei solutii de securitate si este, ca urmare, si principalul diferentiator in alegerea unei solutii de securitate pentru serverele de email", spune Michael Osterman, fondatorul si presedintele Osterman Research.

“Nu suntem surprinsi de rezultatele acestui studiu. Trend Micro ScanMail pentru Exchange ne protejeaza infrastructura de 6 ani si in cea mai mare parte a timpului nu are nevoie de interventii", afirma Jim Ferguson, administrator in cadrul Axcelis Technologies.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.