IT&C 6 Februarie 2008 02:36
Alegerile prezidentiale din SUA si Olimpiada de la Beijing vor determina o efervescenta a atacurilor cibernetice.

Proprietatile virtuale ale jucatorilor, care pot fi valorificate in bani reali, vor fi, de asemenea, o atractie importanta pentru cyberinfractori.

In 2008 mesageria instant (IM) va fi mediul preferat de propagare a celei mai importante amenintari informatice: bots-ii, adica programe care permit controlarea computerelor infectate (calculatoare zombie). Numarul calculatoarelor infectate de botnets va creste brusc anul acesta, se arata intr-un studiu CA Global Security Advisor.

Evenimentele care se preconizeaza ca vor determina o importanta efervescenta a atacurilor cibernetice sunt alegerile prezidentiale din Statele Unite si Jocurile Olimpice de la Beijing, prilejuri pentru atacuri distructive sau furturi de identitate. Cea mai mare parte a activitatii infrac­tionale isi are ori­ginea in estul Europei si in Asia si este tintita asupra natiunilor cu un numar mare de internauti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.