IT&C 2 Februarie 2008 01:20
Tranzactiile financiare prin intermediul telefonului mobil reprezinta o noua provocare pentru industria telecom, in cautare de noi surse de venit.
La editia de anul trecut de la 3GSM (cel mai important eveniment pentru industria telecom), presedinti ai ma­rilor operatori, dar si alti responsabili din lumea GSM, se cazneau sa gaseasca noi resurse de venit. Noutatea congresului pe aceasta tema a fost: “Tranzactii financiare prin telefonul mobil”. Stim ca exista deja “portofelul electronic” (mici plati la distanta cu celularul) sau “mobile banking” (facturi catre anumiti furnizori de utilitati, verificare cont etc.). Oamenii importanti din telecom se gandeau mai ales la posibi­litatea de a transfera bani, cu celularul, in felul in care cei plecati in strainatate folosesc acum diverse servicii financiare dedicate.

ATM de buzunar. Iata ca acum, implementarea la nivel global a serviciilor financiare mobile este vazuta la nivelul serviciilor de internet banking din anii '90. “ATM-ul de buzunar” (sau “al patrulea ecran”) pemite posesorilor de celulare o mai mare libertate de actiune in domeniul financiar sau al platilor.
Analistii de la Juniper Research sunt foarte optimisti in legatura cu dezvoltarea acestei piete, estimand peste 600 de milioane de clienti in patru ani, data la care diversele tranzactii financiare prin mobil s-ar apropia de valoarea de 600 de miliarde de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.