IT&C 24 Ianuarie 2008 15:47
23andMe, compania biotehnologica sprijinita de Google, isi extinde serviciile si in Romania, dupa ce fondatorii au anuntat ca ataca pietele din Europa si Canada, potrivit comunicatului companiei
23andMe isi propune sa ajute persoanele sa inteleaga propriile informatii genetice folosind tehnologii avansate de analiza a ADN-ului si unelte interactive web-based. Google a sprijinit fondarea 23andMe, printr-o investitie 3,9 milioane de dolari, in 2007. Una dintre co-fondatoare, Anne Wojcicki, este sotia lui Sergey Brin, antreprenorul care impreuna cu Larry Page, a pus bazele corporatiei din Mountain View, specializata in cautarea pe internet si publicitate online.

“Intram pe piata europeana si pe cea canadiana cu mare elan si suntem incantati sa continuam catre tinta finala, aceea de a oferi serviciile noastre la nivel global”, a declarat Anne Wojcicki.

Compania spera sa construiasca pe succesul obtinut in Statele Unite, unde serviciul de 999 dolari a fost pus in vanzare in luna noiembrie a anului trecut, potrivit comunicatului companiei.
“Vedem un interes coplesitor pentru serviciile noastre in afara Statelor Unite si suntem incantati sa le oferim acum in Canada si in Europa”, a declarat Linda Avey, una dintre co-fondatoarele proiectului.

Abonatii trebuie sa trimita prin posta mostre de saliva si in patru saptamani primesc prin e-mail rezultatele analizelor, putand intelege astfel trasaturile mostenite sau la ce boli sunt predispusi. Site-ul nu interpreteaza riscul utilizatorului de a se imbolnavi de cancer, Alzheimer sau diabet, insa utilizatorii pot apela la ajutor de specialitate pentru interpretarea analizelor.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.