IT&C 22 Ianuarie 2008 04:51
Camerele video cu HDD au castigat batalia in fata celor cu stocare miniDV sau DVD. Pentru 2008 se estimeaza ca piata de aparate foto-video va creste cu maximum 30% in Romania.
Altfel decat la alte produse electronice sau IT, camerele video cu hard disk castiga tot mai mult din piata de profil. "Datorita faptului ca foarte multi si-au cumparat deja televizoare HD ready sau full HD, se va resimti si o crestere a vanzarilor pentru camerele video High Definition, fiind dorinta din ce in ce mai puternica de a viziona un continut HD mai performant", spune Marius Dinu, product manager eMAG. "Din punctul de vedere al suportului de stocare, va fi o crestere spectaculoasa pentru camerele video cu HDD, unde duratele de inregistrare sunt mai lungi decat la miniDV sau DVD. Hard-ul acestor camere va ajunge la capacitati de stocare de pana la 120GB", arata oficialul magazinului online.


La eMAG.ro s-au vandut anul trecut 4.100 unitati de camere video, peste 50% fiind cu hard disk, restul fiind modele pe suport miniDV, DVD sau card. In luna decembrie, compania a vandut 4.300 de camere foto si video. In ceea ce priveste vanzarile Flamingo pe acest segment de business, compania a vandut in decembrie 25% din totalul camerelor video in 2007. Pentru 2008 se estimeaza ca piata de aparate foto-video va creste cu maximum 30%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.