IT&C 18 Ianuarie 2008 01:31
Numarul dispozitivelor cu sistem de navigatie (GPS) se va tripla pana in 2012 , portivit ultimelor cercetari, informeaza publicatia online ZD Net.
De trei ori mai multe GPS-uri in 2012 Analistii companiei suedeze Berg Insight arata intr-un raport ca, in 2012, vor exista pe plan global 560 de milioane de aparate cu GPS incorporat, fata de 175 de milioane de unitati, cate au fost anul trecut. In Europa, numarul de GPS-uri va creste de circa 18 ori, potrivit raportului Berg Insight.

“Anul trecut a marcat progresul dispozitivelor GPS pe pietele din exterior (n.red.: in afara Statelor Unite) cu lansarile produselor de succes ale Nokia sau altor companii”, sustine Andre Malm, analist telecom pentru Berg Insight. Potrivit acestuia, anul acesta, se asteapta ca si alti producatori sa lanseze modele cu capabilitati de localizare prin satelit, astfel ca, in 2009, GPS-ul sa devina o functie obligatorie pentru toate dispozitivele din gama high-end.

Malm apreciaza ca efortul depus de cei de la Nokia a inceput sa popularizeze sistemul de localizare prin satelit si in Europa.

Daca anul trecut piata europeana a aparatelor cu GPS incorporat atingea cinci milioane de unitati, reprezentantul Jupiter Research a declarat ca se asteapta ca pana in 2012 europenii vor avea 90 de astfel de aparate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.