IT&C 17 Ianuarie 2008 03:22
Intel Corp a anuntat rezultate trimestriale si o perspectiva sub asteptarile analistilor de pe Wall Street, ducand la deprecierea cu 15% a propriilor actiuni si alimentand temerile legate de o posibila recesiune a economiei americane, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.
Directorul financiar, Stacy Smith, a declarat ca a fost "un pic retinuta" fata de economia din SUA, iar rezultatele afisate de Intel au dat nastere unor ingrijorari cu privire la impactul pe care economia il are deja asupra celul mai mare producator de cipuri din lume.

"Intel este o companie de nivel mondial, si prin urmare evolutia pietei va avea un impact asupra acesteia", a declarat directorul administrativ al firmei Stifel Nicolaus, Bennett Gaeger.

Microprocesoarele Intel reprezinta "motoarele" pentru 80% din PC-urile la nivel global, si face un mare pas anul acesta pentru a produce cat mai multe cipuri destinate pentru electrocasnice.

Profitul net, obtinut in perioada vanzarilor de sarbatori din trimestrul al patrulea, s-a ridicat la 2,27 miliarde dolari, sau 38 de centi per actiune, de la 1,50 miliarde dolari, sau 26 centi pe actiune, in 2006.

Veniturile au crescut cu 10,5%, la 10,7 miliarde dolari, de la 9,69 miliarde dolari.

Analistii se asteaptau in medie la un profit de 40 de centi per actiune, si un venit de 10,8 miliarde dolari, potrivit Reuters.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.