IT&C 16 Ianuarie 2008 00:57
Comisia Europeana (CE) a deschis o noua investigatie antitrust impotriva companiei Microsoft, cercetand daca firma si-a legat incorect browserele de internet la sistemul de operare Windows si a ingreunat astfel folosirea sistemului de operare de catre rivalii sai, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
Noua investigatie survine in contextul in care o decizie din septembrie 2007 a tribunalului Uniunii Europene a aratat ca Microsoft nu poate sa isi excluda rivalii prin legarea produselor sale de sistemul de operare Windows, care este aproape un monopol, si ca trebuie sa permita interoperabilitatea sistemelor software ale companiilor rivale.

Una dintre plangeri a fost inaintata de compania Opera, un producator norvegian de browsere de internet, care concureaza cu Internet Explorer.

A doua plangere a fost inaintata de un grup industrial, Comitetul European pentru Sisteme Interoperabile, care a aratat ca Microsoft nu a dat suficiente informatii care sa permita interoperabilitatea pentru o gama intreaga de produse.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.