IT&C 15 Ianuarie 2008 04:21
O data cu postarea articolului despre orasul englezesc Dawlish, Wikipedia in limba romana a ajuns la 100.000 de articole, a anuntat Bogdan Stancescu, administrator la proiectul Wiki pentru Romania.
Proiectul Wikipedia in limba engleza a fost initiat la 15 ianuarie 2001. Wikipedia in limba romana a fost initiata la mijlocul anului 2003. La sfarsitul aceluiasi an depasise 3.000 de articole, iar in luna decembrie a anului urmator ajunsese la 10.000 de articole. Pragul de 50.000 de articole a fost depasit in ianuarie 2007. In raport cu Wikipedia in alte limbi, proiectul in limba romana a ocupat aproape constant pozitia a saisprezecea, spune Stancescu. Discutiile despre crearea unei asociatii Wikimedia locale in Romania sunt in desfasurare. Wikipedia este un site “public”, in care oricine poate modifica aproape orice pagina in orice moment, printr-o tehnologie software numita wiki (“rapid” in limba hawaiana). Utilizatorii colaboreaza la scrierea articolelor, avand posibilitatea de a le dezvolta si retusa succesiv.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.