IT&C 10 Ianuarie 2008 01:37
Bill Gates, presedintele Microsoft, a infirmat speculatiile conform carora compania va lansa un concurent pentru iPhone, insa gigantul american va lansa un sistem de operare cu capabilitati similare, informeaza cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Microsoft: Nu vom concura direct iPhone-ul Pe blogul microsoft.blognewschannel.com apare un mesaj in care este prezentat, pe baza unui document nepublicat, Windows Mobile 7, care se va pune accent pe miscare si atingere. “Sistemul de operare se va axa pe utilizarea atingerii si a miscarilor create prin folosirea dispozitivului. Acesta reprezinta, in mod absolute, efortul Microsoft de a concura iPhone-ul, iar in document se fac cateva referiri la iPhone”, scrie Nathan Weinberg.

Noul sistem de operare care, potrivit sursei, va ajunge pe piata in 2009, trebuie sa fie “cel mai bun din clasa touch, astfel ca utilizatorii sa se simta confortabil, oriunde il folosesc”, se mai arata in mesaj. Autorul precizeaza ca detine datele si imaginile dintr-un document Microsoft, pe care nu il poate publica inca, pentru a-si proteja sursa.

Intrebat, la Consumer Electronic Show, daca Microsoft se pregateste sa rivalizeze cu Apple, Bill Gates a declarat ca nu va lansa un produs care sa concureze direct iPhone-ul.

* Motorola cumpara retailerul de muzica online Soundbuzz
* Contract de 875 milioane de euro pentru Alstom
* Lexus IS-F Racing Concept va debuta la Tokyo
* CNA amendeaza OTV-ul o data la 6 zile

“In asa-zisa afacere a smart-phone-urilor ne vom concentra doar pe segmentul software cu programul Windows Mobile”, a spus oficialul Microsoft. “Avem parteneriate cu multi producatori de dispozitive, de la Samsung, pana la Motorola, iar aceasta varietate ne aduce mai multe avantaje decat daca am incerca sa facem propriul telefon mobil”, a adaugat Bill Gates, care si-a anuntat retragerea in prima zi a salonului de tehnologie din Las Vegas.

Potrivit microsoft.blognewschannel, interfata Windos Mobile 7 va fi restructurata, astfel incat utilizatorul sa nu mai aiba nevoie de stylus pentru navigarea in meniul dispozitivului, ci sa execute toate comenzile cu ajutorul degetelor, caracteristica asemanatoare iPhone-ului. Platforma va avea in plus o caracteristica neintalnita la terminalul produs de Apple, anumite comenzi putand fi executate prin miscarea aparatului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.