IT&C 9 Ianuarie 2008 02:08
Manipularea dispozitivelor electronice se va face prin gesturi si cu ajutorul ecranelor tactile, asa cum am vazut in Star Trek
In viitor, Internetul va fi posibil oriunde in lume, ecranele High Definition (HD) se vor regasi pe toate suprafetele, inclusiv pe mese sau pereti, iar omenirea va fi invadata de lumi virtuale din ce in ce mai sofisticate.

Acestea sunt previziunile lui Bill Gates pentru urmatorii ani, pe care acesta le-a prezentat la Consumer Electronics Show de la Las Vegas, locul unde sunt expuse cele mai noi gadgeturi, tehnologii si produse electronice ce urmeaza sa intre in magazine in urmatoarele 12 luni ale anului 2008. In scurt timp, computerul va inceta sa mai reprezinte centrul preocuparilor si activitatilor informatice, iar mouse-ul si tastatura vor ceda locul interfetelor naturale, cum ar fi ecranele tactile si manipularea marii varietati de dispozitive electronice doar prin gesturi, asa cum am vazut in Star Trek.

Sunt lucruri cat se poate de adevarate. De exemplu, Panasonic a venit la Targul de electronice cu o serie de ecrane plate destinate sa acopere un intreg perete dintr-o casa, denumite Life Wall, care sunt dotate cu un sistem de recunoastere faciala si capacitatea de a se regla dupa miscarile mainii utilizatorului pentru a rula filme, programe tv sau a vedea filmele direct de pe site-urile de Internet.

LG Electronics, in schimb, a prezentat primul concept de captare a transmisiunilor digitale ale statiilor TV locale pe orice dispozitiv mobil, de la telefoane mobile la display-uri sau solutii de navigare auto. Au fost prezentate astfel primele produse ce incorporeaza noi circuite de receptie a semnalelor MPH (Mobile-Pedestrian-Handheld) - o noua tehnologie dezvoltata de producatorul coreean impreuna cu centrul R&D al Zenith din SUA si Harris Corporation, care vor facilita urmarirea programelor favorite oferite de statiile locale, a stirilor locale sau a celorlalte programe de retea - filme sau transmisiuni sportive, direct din trafic pe diferite dispozitive mobile.

Tot din Star Trek pare coborat si videotelefonul special creat pentru persoanele cu deficiente de auz, pe lista de specificatii ale acestui terminal aflandu-se un interpret in timp real care "traduce" vocea in limbajul semnelor si viceversa, usurand astfel comunicarea intre persoanele cu handicap auditiv si partenerii lor de convorbire.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.