IT&C 8 Ianuarie 2008 04:09
Aventura biciclistilor in trafic poate fi usurata cu ajutorul unei tehnologii concepute special pentru ei: un adevarat computer de bord, cu o arhitectura modulara, care pune in premiera la dispozitia biciclistilor o imagine digitala a ceea ce se afla in spatele lor, putandu-se renunta la oglinzile retrovizoare.
Unitatea centrala este montata pe un suport special, pe centrul ghidonului, la fel ca restul modulelor, care se conecteaza prin USB la acest suport. Pe un LCD de 3,5 inch utilizatorul poate vizualiza informatii utile, in functie de modulele utilizate, de la viteza, distanta, ritmul batailor inimii, putand opta si pentru capabilitati GPS. Pentru captura video in timp real poate fi folosita o camera fie in partea din spate a bicicletei, fie pe extremitatile ghidonului. Bateriile tin pentru un drum de 4 ore. Se estimeaza ca modulul principal al acestui sistem se va vinde pentru un pret de 300 de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.