Laboratoarele BitDefender claseaza troianul Peed („Storm Worm” sau „Nuwar”) pe prima pozitie a Top 10 Amenintari Informatice ale anului 2007.
Conform statisticilor specialistilor BitDefender, larga raspandire a acestui troian de tip bot, il pozitioneaza mai sus cu peste 10% din totalul detectiilor din ultimele 12 luni, fata de intreaga categorie de profil a troienilor downloader.

Top 10 Amenintari Informatice ale anului 2007 Retelele de tip botnet (bot-robot, net-retea) sunt grupuri de calculatoare infectate cu malware, care permit controlarea acestora de la distanta (asa-numitele calculatoare "zombie"). Un astfel de malware este si troianul Peed.

Daca este infectat cu acest troian, computerul functioneaza mai lent si multiple fisiere ascunse cu denumiri aleatorii vor aparea in fiecare director din sistem. In acest timp, troianul Peed se transmite si altor calculatoare, prin diferite metode - de exemplu, infectand fisiere executabile legitime, care mai apoi sunt copiate de la un utilizator la altul, sau trimitand e-mailuri infectate catre adrese recoltate chiar de pe calculatorul victimei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.