Pregatirea educationala tinerilor romani, aderarea la Uniunea Europeana, dar si facilitatile oferite au atras in 2007 marile companii din industria IT&C pe piata locala. Romania este una dintre cele 30 de tari de pe glob recomandate ca locatie pentru deschiderea de centre de servicii IT, potrivit unui studiu intocmit de compania de analiza Gartner.

Nokia va produce la Cluj

Gigantul finlandez Nokia a ales Romania ca locatie pentru cea de-a unsprezecea fabrica pe care o construieste. Cresterea volumului de vanzari pentru telefoanele mobile la nivel global i-a determinat pe cei de la Nokia sa deschida inca o fabrica pentru a raspunde cererii din piata.

Oficialii corporatiei au ales Clujul ca locatie pentru cea de-a unsprezecea fabrica pe care o construieste datorita costurilor competitive, dar si a nivelului educational din orasul universitar si al fortei de munca disponibile. Distanta relativ mica de fabrica de la Komarom, din Ungaria, a reprezentat un avantaj pentru judetul transilvanean.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.