Piata telefoanelor mobile va ajunge la 165 de miliarde de dolari peste cinci ani. In roaming, venitul adus de smartphone este dublu fata de cel adus de un terminal "obisnuit"
Piata smartphone-urilor va avea o rata medie de crestere anuala de 30% in urmatorii cinci ani la nivel global. Cresterea popularitatii smartphone-urilor se va datora in special utilizatorilor care vor prefera acest gen de terminal ca un substitut pentru laptop. Venitul mediu generat de un client posesor de smarthpone care calatoreste mult va fi dublu decat cel al unuia care foloseste un terminal mai putin sofisticat. O alta categorie care se va bucura de mai multa atentie, in special din partea mediului business, este reprezentata de telefoanele care permit utilizarea serviciilor de tipul VoIP (Voice over Internet Protocol). In 2011, circa 93 de milioane de astfel de dispozitive vor fi livrate pe piata, fata de numai 24,3 milioane, care este nivelul estimat pentru 2007.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.