Telefoanele devin tot mai sofisticate. Ele incep sa recunoasca sunetele si sa le converteasca in text
Utilizatorii de telefoane mobile din Statele Unite au posibilitatea sa isi verifice mesajele vocale in format text, aceasta noua functie avand la baza un software de recunoastere a vocii, o tehnologie dezvoltata de compania britanica SpinVox.

operatorul telecom american alltel a inceput sa ofere serviciul Voice2TXT, taxa pentru acest serviciu incepand de la 4,99 de dolari.

"Noua functie este adresata unui numar mare de clienti, oameni care se afla adesea in intalniri si nu pot raspunde la telefon. Este foarte folositoare in asemenea situatii", a spus Wade McGill, senior vicepresedinte la Alltel. Este acel tip de servicii la care, dupa ce le obtii, nu mai vrei sa renunti".

Mobilul trebuie oprit si repornit

McGill a mai precizat ca functia va fi disponibila pe toate telefoanele mobile Alltel care pot primi mesaje de tip text. Insa, pentru a o putea accesa, utilizatorii trebuie sa isi opreasca si sa reporneasca aparatele. Abia apoi optiunea devine disponibila. Daca nu vor sa parcurga toate aceste etape, ei au in continuare si posibilitatea de a asculta mesajele.

Alltel este prima companie americana importanta de telefonie mobila care ofera un asemenea serviciu, desi cei de la SimulScribe anuntasera si acestia un serviciu similar la International Consumer Electronics Show.

Mesajele, convertite in patru limbi

Dezvoltatorul tehnologiei de transformare a mesajelor vocale in text, SpinVox, a spus ca noul Voice Message Conversion System, care converteste mesajele in engleza, franceza, spaniola si germana, elimina nevoia de a cauta un pix pentru a scrie detaliile dintr-un mesaj sau de a naviga prin serviciul de mesagerie vocala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.