Romanii vor avea, din primavara, cel mai performant computer tomograf pentru depistarea cancerului.
La Oradea va fi adus, de anul viitor, cel mai bun tomograf din lume, care poate depista cancerul in stadii precoce, dar poate spune si cat de agresiva este boala. Computerul tomograf, denumit PET/CT, mai poate fi folosit si in diagnosticarea bolilor cardiovasculare. Romanii care au nevoie de o astfel de investigatie pot merge, deocamdata, in Ungaria, la Budapesta. O investigatie costa in jur de 1.500 de euro, luand in calcul transportul si cazarea.

Spune cat de agresiv este cancerul


Tehnica PET/CT combina tomografia computerizata, deja existenta in Romania, cu tomografia cu emisie de pozitroni (particule ale unei substante). „Este cea mai eficienta metoda de diagnosticare a cancerului (in tumori si in metastaze). Aparatul „vede” precoce leziunile canceroase, in locuri greu accesibile”, spune Gheorghe Iana, medic primar radiologie si imagistica medicala la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.