Veteranul computer se mai lasa testat la targuri internationale. In decembrie 1982 a fost lansat in Statele Unite primul calculator destinat jocurilor video. Commodore 64 se cupla la un televizor sau monitor si costa aproximativ 600 de dolari
A fost unul dintre cele mai vandute dispozitive pentru jocuri in perioada 1982-1994. Conform unor statistici ale firmei producatoare, s-au vandut nici mai mult, nici mai putin de 30 de milioane de bucati. Aparatul a fost gandit pentru cei care erau pasionati de jocurile electronice, dar in scurt timp de la aparitia sa pe piata au inceput sa apara si software-uri care serveau la editarea de text sau de imagini. Aparatul a aparut intr-o perioada cand computerele, majoritatea produse la acea vreme de IBM si Apple, foloseau monitoare alb-negru si puteau reda doar texte si cateva jocuri cu carti. In ciuda faptului ca la acea vreme disketa fusese deja inventata, Commodore 64 folosea un cititor de casete. Mai multe articole publicate de-a lungul timpului in presa americana au relevat faptul ca, la un moment dat, stocurile de jocuri noi se epuizasera atat de repede incat pasionatii ajunsesera sa-si creeze "fan cluburi" numai pentru a putea face schimb de casete.

Productia aparatului a fost sistata in 1994, cand producatorul nu a mai putut tine pasul cu dezvoltarea hardware a liniei de produse Commodore.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.