IT&C 4 Decembrie 2007 00:59
In prima jumatate a lui 2007, romanii au vorbit la mobil 9,7 miliarde de minute, adica aproape 162 de milioane de ore. Prin comparatie, la telefonul fix s-a vorbit de 2,5 ori mai putin
Potrivit Wall-Street, traficul de voce originat in retelele publice mobile isi mentine trendul ascendent, inregistrand o crestere de 24% fata de semestrul al doilea al anului trecut, se arata in raport.

De asemenea, traficul de voce prin retelele proprii catre alte retele fixe a inregistrat o crestere de 15% in primul semestru al anului 2007 fata de semestrul al doilea al anului trecut, in timp ce traficul de voce local a inregistrat o scadere de 15% in aceeasi perioada, arata Raportul final de date statistice al sectorului de comunicatii electronice pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2007.

Telefonia fixa pierde teren, ne avertizeaza si cotidianul Ziua care adauga ca traficul total de voce realizat de utilizatorii furnizorilor de servicii de telefonie fixa din Romania (fie prin retelele publice fixe proprii, fie prin retelele unor terti) s-a ridicat la 3,9 miliarde de minute, in scadere cu 4,8%.

Volumul total de trafic realizat de catre utilizatorii finali ai celor 70 de furnizori alternativi de servicii de telefonie la puncte fixe (inclusiv prin tehnologie VoIP), utilizand fie propriile retele, fie retelele unor terti, atinge valoarea de 1,23 miliarde minute, cu 5,3% mai mult fata de perioada precedenta de raportare, reprezentand 31,5% din valoarea traficului total de voce realizat la puncte fixe.

La aceeasi data, in Romania, peste 1.300 de furnizori ofereau servicii de acces la Internet, numarul conexiunilor care permit accesul la Internet ajungand la aproximativ 4,5 milioane (inclusiv conexiuni de acces mobil prin HSCSD, GPRS, CDMA, 3G si conexiuni de acces dial-up la puncte fixe), din care mai mult de doua milioane reprezentau conexiuni de acces pentru care se plateau abonamente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.