IT&C 3 Decembrie 2007 03:08
Harddisk-urile virtuale nu le inlocuiesc pe cele fizice, dar pot fi de ajutor in cazul stocarii documentelor importante
Editia electronica a Wall Street Journal a confirmat zvonul - care circula de mai bine de trei luni pe diverse bloguri - conform caruia compania Google pregateste lansarea unui serviciu de tip "harddisk virtual", care sa permita utilizatorilor stocarea datelor in mediul online.

In timp ce competitorii sai principali - Microsoft si AOL - sunt cu cativa pasi inainte, Google a preferat sa amane lansarea unui serviciu online de stocare a fisierelor in favoarea altor servicii online.
Conform WSJ, compania a definitivat majoritatea detaliilor pentru acest nou serviciu si se pregateste sa-l lanseze pe piata. Din spusele unor surse din interiorul companiei, citate de publicatia americana, pe serverul virtual al Google vor putea fi stocate o varietate de fisiere, de la documente text si imagini pana la imagini sau videoclipuri. Utilizatorul va avea acces la acestea de pe orice calculator care dispune de o conexiune la Internet, el realizandu-se pe baza unui nume de utilizator si a unei parole. Analistii americani se asteapta ca Google sa ofere atat o versiune gratuita, cat si una cu plata, dar nimeni nu se incumeta sa dea un pronostic in ceea ce priveste impunerea unei limite pentru fiecare document incarcat pe server.
Un purtator de cuvant al companiei a refuzat sa comenteze orice aspect legat de capacitatea de stocare si planuri tarifare, dar a adaugat ca "stocarea de date este un element important in a face aplicatiile web mai accesibile atat individualilor, cat si utilizatorilor business".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.