Ken Berkun, fondatorul Kailua Hawaii, a venit cu o idee stralucita, prezentand o hartie speciala care „vorbeste”. Nu, nu este vorba de un difuzor minuscul, ci de numeroase coduri de bare de inalta densitate care permit stocarea mesajelor vocale, cu ajutorul unui software special instalat intr-o imprimanta construita de Kailua.

S-a inventat hartia care vorbeste!Scanarea se face apoi cu un handheld scanner sau telefon mobil cu scanner bult-in, care redau apoi mesajul! Berkun a precizat ca aceasta fasie de hartie poate stoca pana la 8 kilobiti, suficienti pentru un mesaj de zece secunde, insa se incearca marirea capacitatii pentru mesaje de 20 de secunde!

Ideea poate avea aplicatii multiple. Albumele foto pot astfel contine la fiecare fotografie cate o eticheta cu memento-uri vocale, replici haioase, reactii deosebite la emotii puternice. Se incearca si introducerea in camerele foto a unui astfel de printer. Cum va functiona? Apesi pe un buton dedicat dupa ce ai facut poza, inregistrezi sunetele de moment si aparatul iti va stoca totul pe hartia magica!

Dupa developarea fotografiilor, fiecare hartie poate fi lipita, rezultand un album special! O alta piata cu potential imens este reprezentata de spitale sau farmacii, unde pot fi puse etichete pe recipientele cu medicamente. Astfel, in drum spre raftul cu pastile, il putem asculta pe Mick Jagger cantand „You go running to the shelter of your mother's little helper"!


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.