Google va investi anul viitor zeci de milioane de dolari in cercetare si dezvoltarea de surse de energie regenerabila. Compania si-a anuntat intentia sa investeasca in total un miliard de dolari in proiecte de energie verde, informeaza site-ul Environmental Leader.
„Scopul nostru este sa producem 1 GW de energie regenerabila care sa fie mai ieftina decat cea fosila", a declarat Larry Page, cofondator al celebrului motor de cautare. Acesta a adaugat ca sursele de energie regenerabila se pot construi doar in cativa ani, si nu in decenii, cum au prognozat specialistii.

„Omenirea trebuie sa aiba optiunea de a folosi electricitate curata, reducandu-se astfel emisiile de gaze nocive. Ne-am hotarat sa le redam oamenilor o parte din banii pe care i-am castigat oferind finantare pentru proiecte verzi. De asemenea, ne asteptam sa fie o afacere prospera si pentru noi", a spus Larry Page.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.