Player-ele audio au cunoscut in ultimul timp o evolutie spectaculoasa. Daca dispozitive precum Creative Zen Stone sau Apple Shuffle stiu sa faca un singur lucru si il fac extrem de bine, la celalalt capat stau titanii, super playere ce stiu sa faca o multime de lucruri avand dimensiuni prietenoase cu orice buzunar.

In acest moment, gigantii sunt Archos 605 Wi-Fi 30GB si Apple iPod Touch 16GB. Care dintre ei este campionul player-elor multimedia portabile? Ambele ofera video playback wide-screen, acces la internet prin Wi-Fi, redare de continut video de pe YouTube, foto viewer si multe altele. Dar care sa fie oare mai bun? Daca nu aveti ani multi acumulati la varsta, nu va apropiati, pentru ca va curge sange..

Batalie la cel mai inalt nivel: Archos vs Apple!Navigatia. Archos 605 are atat un display masiv sensibil la atingere, cat si butoane tactile amplasate in partea dreapta. Tastele cer o perioada de acomodare, iar touchscreen-ul nu raspunde chiar atat de prompt. iPod Touch se bazeaza pe interfata multi-touch proprietara Apple, iar navigarea prin meniuri folosind Cover Flow este la (inde)mana oricui! Un punct pretios pentru Apple Touch!

Design. 605 Wi-Fi are un display de 4.3 inch incorporat intr-o carcasa eleganta cu dimensiuni de 122 x 82 x 15 mm si greutate de 150 de grame. Archos este stylish, insa putin cam mare pentru buzunar. De cealalta parte, iPod Touch se prezinta ca un iPhone anorexic, cu un display de 3.5 inch inghesuit cu forta intr-o carcasa de 110x61.8x8 mm si 120 de grame. Diferentele se vad cu ochiul liber..Un alt punct pentru Apple!

Batalie la cel mai inalt nivel: Archos vs Apple!Compatibilitate. Archos 605 stie atat Windows, cat si Mac. Absoarbe imediat orice film aruncat in el, fara nicio conversie! Transferul se face prin drag&drop, fara o aplicatie intermediara. 605 e cu siguranta unul dintre cele mai flexibile playere de pe piata! Apple Touch este compatibil si cu Windows, dar graviteaza in jurul iTunes. Suportul pentru Audible audiobooks si clipuri H.264 este un plus, insa limitele impuse de iTunes trag iPod in jos. Punctul se duce la Archos!

Memorie. Hard drive-ul de 30 GB al lui Archos este incapator, insa nu se compara cu memoria flash ultra rapida a lui Touch. Sigur, vorbim de o capacitate aproape dubla in favoarea lui 605, Apple avand numai 16GB la dispozitie. Rezistenta fizica sporita si vitezele de scriere/citire net superioare sunt ok, dar compenseaza ele diferenta de 14GB? Nu, punct pentru Archos!

Batalie la cel mai inalt nivel: Archos vs Apple!Sunet, poze si video. Archos accepta 40 de filme, 300 de mii de poze sau 15 mii de cantece. Display-ul cu rezolutie superioara de 800x480 pixeli afiseaza totul superb, iar egalizatorul audio pe 5 benzi este de apreciat. Posibilitatea inregistrarii emisiunilor TV favorite direct in memoria aparatului, la ore programate de utilizator, reprezinta o super optiune. Apple ofera o experienta video deosebita, iar redimensionarea pozelor folosind doua degete pe display-ul multi-touch constituie cireasa de pe tort. iTunes permite descarcarea directa a emisiunilor TV, insa contra cost. Punctul merge categoric la Archos 605!


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.