Cu cat este inglobata mai multa tehnologie intr-un telefon mobil, cu atat durata de viata a bateriei scade
Ecranele tot mai mari si functiile multiple si extrem de avansate sunt calitatile care definesc in mod obligatoriu succesul unui telefon mobil in zilele noastre. Toti marii producatori se intrec sa lanseze modele cat mai sofisticate si toate au acelasi punct slab: durata de functionare a bateriilor.

Cu cat devin mai sofisticate si mai dotate, ciclul de incarcare a acumulatorilor telefoanelor mobile este tot mai scurt. Astfel, bucuria indusa de detinerea unui echipament cu un display generos si o rezolutie
minutata, alaturi de posibilitatea de a beneficia de functii de ultima generatie, precum videotelefonie, trafic de date ultrarapid, player multimedia, GPS, streaming video, este umbrita in majoritatea cazurilor de performanta mediocra a bateriei. Cu alte cuvinte, cu cat este inglobata mai multa tehnologie intr-un astfel de aparat, cu atat durata de viata a bateriei scade, pentru ca orice functie avansata consuma si mai multa energie.

Este o problema care ii afecteaza si ii framanta, fara exceptie, pe toti marii producatori. Cei mai puternici dintre ei s-au angajat in cursa descoperirii unor solutii cat mai eficiente, care sa rezolve aceasta nemultumire crescanda a consumatorilor. Astfel, numai saptamana trecuta, au fost anuntate doua variante la care se lucreaza intens: telefonul care se incarca o data la doua luni si cel care se incarca kinetic. Acestea vin sa se adauge celor anuntate deja: telefonul care foloseste energia solara pentru a se alimenta, telefonul alimentat cu apa, bateria de hartie sau cea betavoltaica, care se poate folosi timp de 30 de ani, fara a avea nevoie de reincarcare. Marele neajuns al acestor anunturi este faptul ca ele se afla in faza de proiect sau mai trebuie lucrat serios pana sa devina o realitate comerciala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.