, 23 Noiembrie 2007
Fabrica de langa Jucu (Cluj), care va fi construita de producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia, presupune costuri mai mari cu 15% fata de estimarile initiale ale investitorului, a declarat Alan Knight, Project Director pentru Nokia.
Nokia: Costuri cu 15% peste estimari pentru fabrica de la Jucu Investitia anuntata se ridica initial la 60 milioane de euro, garantand atragerea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007 si a 3500 de oameni, dupa ce fabrica va fi complet operationala. Asadar, investitia totala se va ridica la aproximativ 70 milioane de euro.

Knight a precizat ca investitia alocata pentru construire a fost peste asteptarile companiei, atat ca urmare a cresterii preturilor pe piata locala, cat si din cauza costurilor ridicate de transport pentru materialele aduse din afara tarii.

Oficialul Nokia a declarat ca, desi initial se preconizase ca in luna iunie a anului viitor sa se finalizeze lucrarile de constructie, fabrica va incepe sa produca inca din luna ianuarie a anului 2008. Acesta a explicat ca, pentru inceput, la Jucu vor fi fabricate telefoane din gamele low si middle end, deoarece in Romania nu vor fi aduse inca tehnnologiile avansate necesare pentru producerea telefoanelor performante. Aparatele vor intra si pe piata romaneasca, potrivit oficialilor Nokia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.