Serviciile de broadband WiMAX sunt viabile pentru Romania, dar nu avem reglementari. IPTV este prea scump si nu are strategie
WiMAX este o solutie mai ieftina pentru solutii broadband, avand avantaje evidente in fata ofertelor prin linii ADSL, mai ales pentru zonele rurale sau orasele mici, a declarat ieri Dieter Angerer, country director Nokia Siemens Networks Romania. Problema serviciilor WiMAX (Worlwide Interoperability for Microwave Access) in Romania este reprezentata de lipsa unor reglementari din partea autoritatilor, a adaugat Angerer.

Tehnologia este totusi prezenta in tara noastra, existand cateva proiecte de “mici dimensiuni” din partea unor operatori. Comparativ cu Wi-Fi, avantajele WiMAX fix sunt reprezentate de largimea de banda si o raza de actiune mult mai mare. Spre deosebire de Ericsson, care se concentreaza doar pe LTE (evolutie a standardelor 3G), Nokia Siemens s-a implicat atat in WiMAX (fix si mobil), cat si in Long Term Evolution.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.