Contractul pentru instalarea de firbra optica subterana, care va da jos toate cablurile din Bucuresti, va fi semnat saptamina viitoare

Primaria Capitalei si UTI Systems vor semna, saptamina viitoare, contractul privind realizarea retelei de fibra optica Netcity, proiect in valoare de 202 milioane de euro, au declarat vineri agentiei MEDIAFAX surse din institutie. "Semnarea contractului trebuia sa aiba loc pina la 15 octombrie, dar a intirziat pentru ca a fost nevoie de clarificarea unor prevederi din contract referitoare la concesiune. Forma finala a contractului este gata si saptamina viitoare cele doua parti vor semna documentul. Cel mai probabil luni (19 noiembrie - n.r.), sau cel mai tirziu marti, in functie de programul primarului general Adriean Videanu", au spus sursele citate.

Impreuna cu subcontractorii Ericsson Romania, Alcatel Lucent si Neotel, UTI Systems a depus, in luna august, singura oferta pentru proiect si va suporta in intregime costurile aferente acestuia.

Prin oferta depusa, UTI s-a obligat sa incheie lucrarile in termen de 36 de luni de la semnarea contractului, respectiv cite 18 luni pentru fiecare etapa. Totodata, compania va plati anual primariei redevente de 12% din veniturile obtinute din exploatarea retelei. Reteaua va fi concesionata catre UTI Systems pentru 49 de ani, perioada in care venitul mediu anual din exploatarea Netcity se va ridica la 35,49 milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.