Site-ul ziarului italian Il Secolo XIX este in continuare picat, dupa ce la orele diminetii publicatia devenise accesibila utilizatorilor. Sa fie oare rezultatul hackerilor romani?

Tensiunile dintre Italia si Romania au ajuns si pe internet. Dupa ce ziarul italian Il Secolo XIX a publicat un articol in care se sustinea ca Al Qaida are tabere de antrenament in Romania, informatie dezmintita de autoritatile romane, site-ul ziarului a fost asaltat de mesaje din tara. Foarte multi romani au tinut sa intre pe forumul Il Secolo XIX pentru a critica atitudinea italienilor.

Mai mult, hackerii au anuntat joi ca vor incerca sa sparga site-ul ziarului italian. Astfel, sub pseudonimul Biosock, s-a anuntat intentia hackerilor de a “ciufuli” serverul celor de la Il Secolo XIX. Biosock scria ca “daca facem un atack la 10 insi pe serverul lor pe un port deschis, le facem ziarul varza! Amatori, pe diseara!”

Este posibil ca atacul sa le fi reusit hackerilor romani, pentru ca joi seara site-ul ziarului italian a picat, nemaiputand fi accesat de utilizatori. Mai mult, intr-un alt mesaj, semnat XqrX, se anunta ca site-ul Il Secolo XIX “va fi tinut picat 10 ore.” Site-ul ziarului Il Secolo XIX poate fi accesat in mod normal la adresa http://www.ilsecoloxix.it/


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.