Cercetatorii Trend Micro au descoperit mesaje spam care contin link-uri care incearca sa para inofensive prin faptul ca lanseaza cautari Google dupa anumite criterii, alese de atacatori
Aceste link-uri incearca sa castige increderea utilizatorilor fiind simple cautari Google, considerate in mod eronat ca inofensive. Totusi, link-urile nu afiseaza o lista de rezultate, care sa permita utilizatorului sa decida daca viziteaza sau nu un site, ci acceseaza direct o adresa Web. Prin introducerea adresei www.google.ro/search?hl=ro&q=gecadnet&btnI=quxyc in browser, nu veti obtine o lista de rezultate ci veti accesa direct site-ul nostru.

Sirul de caractere "btnI" este echivalent cu butonul "Ma simt norocos" de pe pagina Google. Prin actionarea acestuia, Google directioneaza utilizatorii catre pagina clasata pe primul loc ca relevanta pe anumite criterii de cautare.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.