Second Life a fost creat in 2003, ca o alternativa la viata reala. Este pratic o lume 3D virtuala creata de rezidentii ei. Dupa lansarea de acum patru ani, succesul a fost spectaculos, astfel ca Second Life detine actualmente milioane de utilizatori din toate colturile lumii.

Inceputul este simplu. Utilizatorul isi alege un avatar ce poate fi particularizat dupa bunul plac, pentru ca pana la urma, avatarul reprezinta un alter ego, el este chiar utilizatorul din realitate proiectat in lumea virtuala! Nicio problema daca graba a facut ca personajul sa nu iti semene, el poate fi schimbat oricand!

Cum incepi? Second Life iti ofera posibilitatea de a cumpara teren pentru o casa sau o insula pentru un intreg oras. Aici te poti dezvolta langa ceilalti rezidenti, care urmeaza sa stabileasca numeroase relatii sociale si nu numai. Butonul "Search for" iti arata imediat principalele evenimente la care ai putea sa participi. Exista cluburi de dans, mall-uri pentru cumparaturi, sali de cinema, chiar si castele pline cu vampiri!

Ti-ai dorit vreodata aripi sa poti zbura? Se rezolva. Vrei o nava spatiala parcata in fata casei? Foarte simplu. Iti poti construi orice iti trece prin minte, singurele limite fiind limitele imaginatiei tale! Banii virtuali se numesc dolari Linden, ei fiind echivalentii dolarilor US. Relatiile intre real si virtual permit dezvoltarea unor afaceri, iar succesul material se poate traduce in acumularea unor venituri ce pot fi oricand schimbate in bani adevarati! Casa de schimb Lindex se ocupa de aceste operatiuni..


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.