iPhone-ul, telefonul produs de Apple si lansat la sfarsitul lunii iunie in Statele Unite, a ajuns la finele saptamanii trecute in Marea Britanie, la pretul de 269 lire sterline (circa 385 euro, echivalentul a 566 de dolari), informeaza BBC

Isteria iPhone: Fanii din Europa au descoperit statul la coada In primele ore de la lansare, 300 de britanici s-au inghesuit sa cumpere terminalul produs de Apple chiar daca acest lucru atrage dupa sine un abonament minim de 35 de lire lunar pe o perioada 18 luni incheiat la operatorul O2, care a obtinut exclusivitate pentru vanzarea iPhone in Mare Britanie.

Un student de 20 de ani, Tom Jasinski, a fost primul cumparator din Regat care a reusit sa isi achizitioneze dispozitivul cu touch-screen 26 de ore de asteptare, declarand pentru junralisti ca a meritat asteptarea.

Potrivit analistilor M:Metrics citati de BBC, 10 procente din cei 16.000 de utilizatori de telefoane mobile din Marea Britanie sunt interesati de achizitionarea unui dispozitiv mobil creat de Apple.

Analistii britanici s-au aratat interesati sa vada cum vor reactiona englezii cand vor trebui sa plateasca pentru un telefon, deoarece acestia sunt obisnuiti sa le primeasca pe gratis, ca urmare a contractului incheiat cu operatorul.

Jonathan Arber, analist pentru compania Ovum, a declarat ca englezii nu sunt fani ai abonamentelor de telefonie mobila, piata fiind dominata de utilizatori de cartele pre-payed. Studiul realizat de M:Metrics a relevat faptul ca mai mult de jumatate dintre subiectii interesati de iPhone nu au platit pentru telefonul pe care il detin si mai mult de jumatate foloseau servicii pre-payed.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.