Mari producatori de echipamente IT se straduiesc sa vina pe piata cu cat mai multe produse cu componente reciclabile in mare parte si cu un consum redus de energie

Problemele de mediu, precum si crizele energetice, i-au adunat la mese comune si pe reprezentantii industriei IT. In ultimii cinci ani, s-a dublat consumul de energie, scumpindu-se de 10 ori de la sfarsitul anilor '90. Iar statisticile arata ca pana in 2011 se va dubla din nou consumul de energie. Se considera ca echipamentele IT sunt responsabile pentru 2% din emisiile de CO2, ceea ce corespunde emisiilor de CO2 din transportul aerian, a aratat presedintele Fujitsu Siemens, Bernd Bischoff, prezent la evenimentul “VISIT 2007” (Augsburg), neuitand sa mentioneze importanta lui Al Gore la constientizarea problemelor de ecologie (si) in lumea IT. De fapt, pentru fiecare dolar cheltuit pe hardware de computer, 50 de centi vor fi cheltuiti pe electricitate.

In functie de partenerii de business, marile companii incearca sa dezvolte solutii energetice. Costurile nu sunt mici, avand in vedere atat investitiile in cercetare, cat si comercializarea noilor produse, in mod inevitabil mai scumpe decat produsele disponibile deja pe piata. Spre exemplu, un tower server FS Primergy TX 120 consuma cu 40% mai putina energie decat un model conventional, iar economia anuala de energie ajunge la 150 euro. De altfel, in centrul de reciclare al companiei, 98% din toate materialele pot fi refolosite sau reciclate.

LG si Lenovo au pe piata produse care au fost concepute pentru a respecta noile standarde in materie de eficienta energetica si reciclabilitate a componentelor, Dell anuntand un parteneriat in acelasi scop.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.