IT&C 9 Noiembrie 2007 01:35
Microsoft a lansat miercuri o suita de programe pentru calculatoarele personale (laptop sau desktop) care reuneste un e-mail reader, un sistem de realizare de galerii foto, unul prin care se poate crea si mentine un blog, precum si deja celebrul MSN Messenger
In timp ce incearca sa cucereasca mai mult din spatiu online - unde Yahoo!, Google si AOL au prins un avans destul de mare in fata Microsoft, compania americana nu uita nici o clipa ca trebuie sa-si pastreze pozitia dominanta pe piata de software. Asa ca, suita
Windows Live (care respecta integral noul design aplicat pentru Vista) pentru calculator este doar o mica parte din noua ofensiva software a Microsoft. Printr-un singur download de la http://get.live.com utilizatorii vor avea la dispozitie un client pentru descarcarea e-mail-urilor pe calculator (gen Outlook), mesagerie instanta (MSN Messenger), o unealta pentru o mai buna ordine in colectia personala de fotografii, functii pentru crearea si updatarea unui blog, precum si functii de planificare a activitatilor (o agenda electronica complexa).


Principala vedeta este pe departe clientul de e-mail, care permite gestionarea a mai multe conturi, fie ca utilizatorul are un cont la Windows Live Hotmail, fie ca foloseste serviciile de posta electronica ale altor provideri (Gmail, AOL, sau Yahoo! Premium in cazul ".com"). Asa cum a promis la un moment dat in primavara, compania s-a tinut de cuvant si a lansat primul program care foloseste cu adevarat functia de sincronizare intre software-ul instalat pe calculator si datele de pe serverul de e-mail. Sa presupunem ca o persoana are acasa instalat Windows Live, pe care are configurat contul de posta electronica Hotmail, iar la serviciu foloseste interfata online a serviciului pentru a-si citi mesajele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.